Најновије

Вербић: Нема договора са синдикатима

БЕОГРАД- Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић рекао је данас да није постигнут договор са представницима два синдиката просвете који су и даље у штрајку.

- Нажалост, нисмо се ништа договорили. Ова два синдиката, Синдикат радника у просвети Србије и Унија синдиката просветних радника, и даље траже додатне гаранције у односу на оно што стоји у споразуму - рекао је Вербић новинарима и додао да није ни логично да се траже додатне гаранције ако се већ потписује споразум.

Како је рекао, измене самог споразума у овом тренутку нису могуће, али сматра да би анекс колективног уговора био адекватно решење.

- Ми и даље стојимо на становишту да треба омогућити и представницима ова два синдиката да добију оне бенефиције које нуди посебан колективни уговор и ми смо за то да се нађе некакво законско решење - додао је Вербић.

Прочитајте још:

Весић: Нећемо имати проблема са поплавама

Он је подсетио да директори морају да се придржавају Закона, јер у њему стоји да запослени који су у штрајку имају сва права осим на пуну зараду за оно време које нису радили.

Извор: Beta.informer.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА