Најновије

ЗЕМЉОТРЕС У КОСЈЕРИЋУ: Оштећено 100 кућа, једна породица расељена

Повређених нема, али је земљотрес који је синоћ протресао Косјерић и околину ипак оставио последице на објектима, посебно оним који су старије градње. Прва процена је да је оштећено стотинака кућа и да је причињена штета у износу од пет до десет хиљада евра. Током ноћи забележено је више мањих потреса.
Фото: РТС принтскрин

Фото: РТС принтскрин

Комисије ће данас изаћи на терен како би се утврдиле праве размере штете. Председник Општине Косјерић каже за РТС да појединим селима није погло да се приђе због високог снега. Регион Косјерића синоћ у 21.47 погодио је земљотрес магнитуде 4,6 јединица Рихтерове скале. У домаћинству Драгомана Ракића у Доњој Ражани земљотрес је оставио тешке последице. Кућа се затресла у моменту док су Саво и Мира спремали децу на починак. "Не могу ништа да проговорим, на саму помисао да сам могла сопствено дете да убијем да сам ставила да спава", каже за РТС Мира Ракић. Саво Ракић објашњава да је осећај био као да се зидови куће растављају. С обзиром на то да имају малишане од три и пет година осећали су се, кажу, као у филму страве и ужаса. Део зида срушио се на дечији кревет. Привремено су их преместили у другу кућу, која је такође претрпела последице. Током ноћи, земља није мировала и осетило се неколико накнадних потреса. Земљотрес се осетио и у граду. Срушио се оџак са Ловачког дома, а у многим становима су падале ствари са полица, слике са зидова, због чега су житељи Косјерића узнемирени. На кући председника општине, која је новијег датума видљиве су последице. Зато он страхује да је земљотрес оштетио старије објекте у крајевима који су најближи епицентру. Али, то није једини проблем. Милијан Стојанић објашњава да је током претходна два дана снег направио много штете на територији општине Косјерић. "Овај земљотрес је само долио уље на ватру и ми јесмо заиста у великом проблему", каже Стојанић. Колике су размере штете знаће се тек када општинске комисије обиђу терен. Најважније је да земљотрес није однео људске животе, а нема ни повређених.
Прочитајте још:Сељими: За грешку једног Србина – платиће цео српски народ на КиМ (ФОТО)Земљотрес се осетио у целој Србији, епицентар 90 километара од Београда!
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА