Најновије

USA TODAY: Украјински добровољци су нацисти!

САД - Утицајни амерички лист "USA Today" је послао свог новинара у Украјину који је истражио тему присутности нацизма као идеологије међу борцима у украјинским снагама и направио интервјуе са добровољцима у украјинском пуку "Азов".
Азовци вежбају (Фото: ЈуТјуб)

Азовци вежбају (Фото: ЈуТјуб)

Иначе, "Азов" је најпознатији добровољачки пук украјинске војске, претежно састављен од добровољаца, а међу њима има и грађана Хрватске. Амерички лист је објавио текст под насловом "Међу украјинским добровољцима има нациста!". Како наводи амерички лист, један од добровољаца пука "Азов" под именом Алекс носи капу са знаком Торе што је симбол који су користили нацисти за време Другог светског рата. "Ја сам нациста!" - каже Алекс за амерички лист "USA Today" и додаје да је више од пола добровољаца пука "Азов" истог опредељења као он. "Више од пола пука су фашисти." - прича Алекс америчком новинару.
Прочитајте још:Пропаганда или стварност: Најављен улазак НАТО трупа у ЧешкуФараж: Желите ЕУ војском да застрашите Русију… Кога Ви завитлавате, господине Јункер!? (ВИДЕО)
Пуковник Алексеј Ноздрачев из генералштаба армије Украјине међутим тврди да у пуку "Азов" нема нациста и фашиста, него да су то "патриоте", наводи лист. "У случају да пронађемо хулигане тог типа међу нашом војском, они ће бити избачени." - тврди пуковник Ноздрачев. Андреј Билецки, командант пука "Азов", изјавио је да социјал-национализам, што је била званично декларисана идеологијa Хитлерове партије, за украјински народ значи очување "аријевских вредности украјинске нације". Подсећамо, припадници пука "Азов" су озлоглашени нацисти и редовно путем друштвених мрежа деле фотографије са Хитлеровим фотографијама, носе кукасте крстове и шлемове са СС ознакама и величају Степана Бандеру, украјинског Хитлеровог савезника из периода Другог светског рата. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА