Прочитајте још:Посна салата од пасуља на косовско метохијски начинПосне пљескавице и ћевапиПрипрема: Мерка су шоље али оне од 250мл велике. Просејати две пуне и још четвртину шоље меког брашна тип 400. Додати шољу и по шећера, пола шоље просејаног какаа, просејану равну кашичицу соде бикарбоне и пола кашичице прашка за пециво, кесицу Бурбон ваниле доктор Еткер, и пола кашичице соли. Додати и 100 гр брусница. Све то добро измешати да се потпуно сједини тај прашкасти део. У то додати пола шоље уља, шољу и по ледене воде и добро измешати дрвеном варјачом. Обавезно све прашкасто просејати. Оставити 10 минута на собној температури да ''одмара''. Калуп подмазати маргарином и посути презлама. Пећи на 180 степени око 40 минута. Оставити 15 минута у калупу да се прохлади. За то време на пари отопити 200 грама чоколаде за кување са 50 грама маргарина. Изврнути на плато, па прелити чоколадом. Одозго иде још 50гр брусница. Извор: Блиц жена
ЦВИЈЕТИН МИЛИВОЈЕВИЋ: Геноциди за понети
Право на правду – Има ли правде – Неправдом против правде