Најновије

Писмо премијера Вучића грађанима Србије поводом дана убиства Зорана Ђинђића

БEOГРAД - Премиjер Aлександар Вучић упутио jе поруку српскоj jавности поводом годишњице убиства првог демократски изабраног премиjера, Зорана Ђинђића, коjа у целини гласи:
Вучић: Ђинђић убијен због подела (Фото: ЈуТјуб)

Вучић: Ђинђић убијен због подела (Фото: ЈуТјуб)

"На данашњи дан пре 12 година испред зграде владе убиjен jе Зоран Ђинђић, председник Владе Републике Србиjе. Mарт 2003. године заузео jе своjе место на црним страницама српске историjе баш као и jул 1817. године, маj 1868. и 1903. и октобар 1934. У подељеноj Србиjи, тада су, наjчешће баш због тих подела, убиjани лидери, краљеви и политички противници. И ниjедно од тих убистава Србиjи ниjе донело ништа друго до нових убистава и нових подела. Баш зато, данас на годишњицу смрти човека, коjи jе тврдио да ће Србиjа бити онаква кавку jе сами направимо, време jе да престанемо да се делимо, бар око онога што jе био циљ свакога ко jе у нашим поделама положио своj живот. Пристоjна, нормална и уређена држава у коjоj различита мишљења изазиваjу полемику а не смрт била jе свакако идеал и Зорана Ђинђића. Tакође, време jе и да свим историjским личностима одамо почаст, без обзира на то да ли смо били истомишљеници или не. На таj начин одаjемо почаст и самоj историjи, прихватамо jе, а не судимо jоj, и омогућавамо себи да идемо напред, без подела. Србиjа нема више снаге за деобе на карађорђевићевце и обреновићевце, партизане и четнике, западњаке и источњаке. Oни су наша историjа, истовремено и тешка, трагична и светла, самим тим и важна, али данас jе Србиjи наjважниjа будућност. Важно jе какву ћемо земљу да створимо, ону у коjоj jе наjважниjе шта се догодило 1945. или ону у коjоj jе битно шта ће се догодити 2045.
Прочитајте још:Србија за корак ближа НАТО-уВучић положио венац на место убиства Ђинђића
Oну, у коjоj ћемо се подељени, вратити уназад, или ону, у коjоj ћемо, заjедно, да идемо напред. Историjа, и сви коjи су у њоj, одавно више не питаjу шта мислимо, ни како смо подељени. Aли зато, свакога дана, сви заjедно ти историjски великани и жртве српских сукоба питаjу шта смо урадили. Заjедно треба да им и одговоримо. Наш одговор jе будућност, наш одговор jе пристоjна, модерна и уређена Србиjа. Слободна Србиjа. Влада Србиjе, и jа, као њен премиjер, упуцуjемо изразе искреног поштовања породици и приjатељима Зорана Ђинђића". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА