Важно је да се то поврће конзумира свеже, а не кувано.
Рак плућа је један од најчешћих типова рака, а односи више живота од рака дебелог црева или пак рада дојке. Од 75 до 80 посто случајева рака плућа потиче од типа рака званог немикроцелуларни карцином плућа (НСЦЛ). Иако медицина данас познаје неколико приступа којима се ова тешка болест лечи или ублажава, научници су дошли и до природне помоћи. Студија објављена у часопису PubMed тумачи да першун убија ћелије рака плућа, а може се користити и превентивно. Та активна супстанца першуна која учествује у убијању ћелије рака зове се апигенин.
Намирнице које садрже супстанцу која убија ћелије рака су и ове: Целер Црвени лук Наранџе Чај од камилице Оригано Тимијан Коријандер Артичоке Црно вино Ипак, у першуну је апигенин најконцентрисанији и због тога се најчешће и препоручује у борби против рака. Према часопису Journal of the Cancer Institute, људи који често једу јабуке имају 60 посто мањи ризик за добијање рака плућа у поређењу са онима који нису јели воће богато флавоноидима. Остала храна повезана са спречавањем рака плућа укључује купусњаче попут кеља, купуса и броколија. Важно је да се то поврће конзумира свеже, а не кувано. Маслиново уље такође се показало добрим за смањивање ризика готово свих врста рака. Дневна конзумација маслиновог уља може искључити ћелије рака које покушавају да опстану и уништи тело.
Прочитајте још:Чаробни напитак за дуг и здрав животАнтибиотик као лек против тумора
Извор: dnevno.hr