Најновије

Метак за Њемцова наручио Адам Осмајев?

Терориста Адам Осмајев (34), командир чеченског батаљона "Џохара Дудајева", који ратује на страни украјинске војске у Донбасу, негирао је писање руских листова да је он наручио убиство опозиционара Бориса Њемцова.
Адам Осмајев (Фото: dumskaya.net)

Адам Осмајев (Фото: dumskaya.net)

Осмајев је 2012. био ухапшен у Одеси због припремања атентата на председника Русије Владимира Путина. Иако је провео три године у затвору, бивше власти га нису изручиле Москви због притиска Запада - Међународног суда за људска права - а доласком садашњег украјинског руководства Осмајев је постао њихов "првоборац" на Донбасу. - Убицу Бориса Њемцова Заура Дадајева никада нисам видео и са таквим људима немам о чему да причам. Осим тога, ја сам ценио Њемцова и жао ми је што је такав човек погинуо - казао је Осмајев. Ове недеље се очекује да ће бити саопштена оптужница убици Њемцова и његовим сарадницима. Високотиражна московска "Комсомолска правда" и још неколико листова објавили су информацију ослањајући се на своје изворе у Федералној служби безбедности (бившем КГБ) да је главни оптужени за организацију убистава Њемцова баш Осмајев. Истражитељи тврде да имају чврсте доказе да су свих петорица ухапшених Чечена учествовали у ликвидацији Њемцова. Њихови телефонски разговори потврђују да су за време убиства сви били у близини жртве. Њемцова су пратили, а убица га је чекао у колима и кад је опозиционар кренуо мостом, попео се степеницама да дочека и ликвидира жртву. Пиштољ је бачен у реку, али су га касније пронашли рониоци. Пророк Истражитељи тврде да Дадајев лаже да је због љубави према пророку Мухамеду убио Њемцова. Они су уверени да је то учинио за новац. Заур Дадајев је прво признао пред ТВ камерама убиство да би касније, по савету адвоката, све негирао. Интересантно је хоће ли истражни органи моћи да докажу на суду да је Заур Дадајев био у вези са Адамом за кога у ФСБ тврде да је наручилац убиства чији је циљ био да се компромитује Путин.
Прочитајте још:Кристијан заказао меч са Албанцем званим Питбул: Ево како се спрема (ВИДЕО)Путин: Разматрана и приправност нуклеарних снага
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА