Најновије

ДРИ поднео пријаве против низа политичара

БEOГРAД - Државна ревизорска институциjа (ДРИ) саопштила jе данас да jе поднела 204 захтева за покретање прекршаjних поступака, 17 кривичних приjава и 19 приjава за привредни преступ против бивших и садашњих функционера међу коjима су и Mлађан Динкић, Саша Радуловић, Горан Kнежевић, Aлександар Aнтић, Aлександар Вулин, Велимир Илић и Mилутин Mркоњић.
Државна ревизорска институција (Фото: ДРИ)

Државна ревизорска институција (Фото: ДРИ)

У саопштењу те институциjе се наводи да су приjаве поднете након обjављивања 134 извештаjа о ревизиjи финансиjа и правилности пословања за 2013. годину, а у оквиру Програма ревизиjе за 2014. годину. Захтеве за покретање прекршаjног поступка Институциjа jе поднела због, како се наводи, непоштовања одредби великог броjа закона међу коjима су закони о о буџетском систему, буџету Србиjе за 2013. годину, jавним набавкама, о здравственоj заштити, раду... Наводи се и да jе кривичне приjаве против одговорних лица Институциjа поднела због преузимања обавеза изнад износа одређених апроприjациjама коjе су им одобрене за одређене намене у буџетскоj години, несавесаног рада у служби, као и кривичног дела злоупотребе службеног положаjа.
Прочитајте још:ЛАЗАНСКИ:Пад хеликоптера Ми-17 највећи је пад морала у СрбијиСНАЈПЕРИСТА ПУЦА НА НОВОСАЂАНЕ: Метак ми је прошао поред главе и погодио ТВ!
Правни тимови и даље настављаjу да разматраjу и анализираjу извештаjе о ревизиjи у вези са елементима за подношење приjава против одговорних лица у субjектима ревизиjи коjи нису обухваћени информациjом о поднетим приjавама. Државна ревизорска институциjа неће давати детаљниjе информациjе у вези са поднетим захтевима за покретање прекршаjног поступака, приjавама за привредни преступ и кривичним приjавама. Приjаве су поднете и против Драгана Гламочића, Данила Голубовића, Небоjше Васиљевића, Предрага Перуничића, Tатjане Mатић, Невене Петрушић, Драгана Вукмировића, Велимира Радосављевића и Радомира Љушића. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА