Најновије

Посна Шварцвалд торта

Посна верзија ваше омиљене торте.
Фото: posnajela.rs

Фото: posnajela.rs

Састојци: 3 чаше воде, 2 чаше шећера, 1 кашичицу сода бикарбоне, 20 пуних кашика брашна, 4 кашике какаоа, 2 штангле рендане чоколаде, 1 кашику крупно млевеног кекса, 8 кашика уља, 6 кашика џема од кајсије. Припрема: Помешати 3 чаше воде, 2 чаше шећера, 1 кашичицу сода бикарбоне, 20 пуних кашика брашна, 4 кашике какаоа, 2 штангле рендане чоколаде, 1 кашику крупно млевеног кекса, 8 кашика уља, 6 кашика џема од кајсије. Поделити смесу на 4 дела и испећи 4 коре на папиру за печење у плеху 25×35 цм. Фил 1: На тихој ватри отопити (да не кључа) 0,5 л слатке посне павлаке, 300 г посне чоколаде и охладити. Умутити 250 г маргарина са 200 г прах шећера и све сјединити. Фил 2: Потребна је једна пуна тегла вишања које су дан раније напрскане са 10 капи екстракта рума. Фил 3: Умутити 0,5 л слатке павлаке. Филовати следећим редом: кора, чоко фил, вишње, фил од посне слатке павлаке. На задњу кору нисам ставила вишње – само филове. Јако је укусна, а посебан укус јој дају вишње са мирисом рума.
Прочитајте још:Манастирска посна торта са брусницамаПијани шампињони (посно)
Извор: posnajela.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА