Најновије

ЕКСКЛУЗИВНО: Почуча и Станић у камере испричали све о оптужбама за атентат (ВИДЕО)

ДОЊЕЦК - Српски добровољци, Радомир Почуча и Владимир Станић, који су у Доњецку ухапшени под оптужбом да су планирали атентат на двојицу Срба, дали су изјаву у камере.
Почуча даје видео изјаву (Фото: Јутјуб)

Почуча даје видео изјаву (Фото: Јутјуб)

Ухапшени Владимир Станић је испричао  да је извесни Геровац наручио убиство Дејана Берића и још једног Србина. "Дошао сам у Русију, односно са још пет момака, са причом Горана Геровца да склонимо Дејана Берића,односно Декија Снајпера и капетана Српског хусарског пука." На питање Дејана Берића шта је мислио под тим "склонити", Станић одговара да су неки момци требали да их ликвидирају, да би они преузели пук. Станић оптужује Геровца за лаж и манипулацију и говори како је само он тај који је тражио од њих ликвидацију двојице Срба и нико други. Затим је испричао да је задње две године живео у Француској, одакле је у Украјину допутовао са фалсификованим српским пасошем. Станић је рекао да се каје и да му је жао.А породици и пријатељима поручује да је жив, здрав и да им ништа не фали, да не брину. Почуча на снимку каже да жели да се објаве сви докази о његовим хапшењем и да је дошао у ДНР са часним намерама. Затим је испричао хронологију од његовог доласка у јединицу Француза српског порекла, Николе Перовића, па до напуштања исте и стварања тзв. Српског хусарског пука. Почуча је испричао хронологију настанка тзв. Српског хусарског пука, да су били у саставу "Оплота",  је владала недисциплина и самовољно напуштање положаја. Такође је и додао да је већина људи била без борбеног искуства. Испричао је и о свом односу са Геровцем и још једном поновио да очекује суђење на основу доказа. На видеу се види и снајпериста Дејан Берић који им поставља питања. Берић у једном тренутку каже Почучи да  ће бити стрељан ако му буде суђено на основу доказа и додаје да постоје бројне изјаве против Почуче. Из Почучиних изјава испада да он није био главни у тзв. Српском хусарском пуку већ извесни Геровац који је са њим комуницирао из Москве. Почуча је рекао да је пре хашења планирао да оде из Новорусије разочаран свађама међу Србима. Рекао је да је крив само зато што је веровао људима на реч и низашта више. Затим додаје да је претње против Србина Дејана Вујића изнео у афекту, али да није планирао да га нападне. Према његовим тврдњама командант њихове групе је био извесни Драгон чије је уклањање Геровац наручио. Према Почучином тумачењу само су требали да кажу Драгону да је смењен и да преузимају јединицу. Почуча је одбацио првобитну изјаву Станића да је наређена било чија ликвидација.
Прочитајте још:Дејан Берић добио и шесто одликовање НоворусијеОпшта мобилизација у Јемену, амерички маринци беже из земљеАмонијаков син ухапшен у ноћном клубу са кокаином
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА