Најновије

Русија: Србија нам илегално препродаје производе блокиране санкцијама ЕУ

МОСКВА - Руско тело за надзор увоза пољопривредних производа "Роселкознадзор" саопштило је да је забринуто због значајног повећања извоза јабука из Србије и предложило је да се по том питању одрже консултације.
Односи Србије и Русије (Фото: voiceofserbia.org)

Односи Србије и Русије (Фото: voiceofserbia.org)

"Током анализе количина производа који долазе у Русију из Србије, уочен је знатан пораст количина јабуке. Због тога, Роселкознадзор је затражио од надлежних српских власти да се одрже консултације и да информација о производњи јабука у Србији и реекспорту јабука произведених у трећим земљама", објавило је то тело на свом веб сајту. У јануару ове године, Роселкознадзор је саопштио да сумња да је Србија увучена у нелегалну трговину јабука, крушки, купуса и поврћа, пренела је руска агенција Тас с. Москва и Београд су се тада договорили да потпишу билатерални документ који "регулише акције српске стране у обезбеђењу безбедности снабдевања поврћем руског тржишта". Србија, дугогодишњи руски савезник, наводи агенција Тас с, није на листи земаља којима је Москва у августу завела ембарго на извоз у Русију, као одговор на санкције ЕУ Русији због Украјине.
Прочитајте још:Шта је позадина: Тадић зарађује више него икад али нико не зна где и шта ради?Опет на биралишта: Покрајински избори да краја године?!
Откако је објављен руски ембарго, увоз јабука из Србије у Русију је порастао за 48 одсто, на 118.000 тона, према руској федералној царинској служби а вредност је порасла за 82 одсто, на 98 милиона долара. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА