Најновије

Дачић апелује: Сукоби неприхватљиви - морате поштовати Мински споразум!

БEOГРAД - Председаваjући OEБС-у, шеф српске дипломатиjе Ивица Дачић изразио jе забринутост због поjачања сукоба на jугоистоку Украjине и позвао све стране да поштуjу прекид ватре, саопштила jе канцелариjа OEБС-а у Београду.
Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

"Жестоке борбе источно од Mариjупоља током последња два дана су неприхватљиве. Позивам све стране да стриктно поштуjу примирjе и наставе спровођење споразума из Mинска у складу с пакетом мера договореном 12. фебруара", рекао jе Дачић. "Прошлог месеца били смо сведоци побољшања безбедносне ситуациjе и стране коjе су се обавезале да ће обуставити сукобе, спречити даљи губитак живота и спровести пакет, мораjу да нас увере да се таj тренд наставља", истакао jе Дачић.
Прочитајте још:Америчка војска стигла у Пољску – једва прошли кроз Чешку!СА РЕЧИ НА ДЕЛА: Почело спајање Албаније и Косова!
Дачић jе додао да ће OEБС наставити да чини све што може да помогне у смиривању тензиjа и промовише нормализациjу ситуациjе. Oд 22. марта, област места Широконо, источно од Mариjупоља, била jе поприште жестоких борби између украjинске воjске и припадника Доњецке Народне Републике, подсећа OEБС у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА