Најновије

ЛУДИЛО: Министар одбране Финске стрепи од увођења руског језика у школе

ФИНСКА - Шведски језик је обавезан за изучавање у школству Финске, али министарство образовања Финске разматра да тај језик замени руским, међутим, наишли су на неочекивану реакцију министарства одбране Финске.
Хугланд - руска азбука му к' о атомска бомба! (Фото: Википедија)

Хугланд - руска азбука му к' о атомска бомба! (Фото: Википедија)

Наиме, министарство одбране Финске је негативно реаговало на вест о могућој промени закона у образовању. Министар одбране Финске, Карл Хаглунд, изјавио је да би "увођење руског језика у финске школе могао бити негативан сигнал упућен Западу". Он тврди да тренутна геополитичка ситуација никако није добра за потез увођења руског језика у школе. Његовом изјавом је била изненађена и финска јавност, те је дошло до дискусије да ли би увођење руског језика могло значити и евентуалну ратну опасност по Финску, обзиром да реагује министар одбране.
Прочитајте још:Лавров: САД одмах да заустави блокаду КубеВОЈВОДА ОТКРИО ТАЈНУ: Расте ми нос, а расте ми и понос!
Без обзира на изјаву министра одбране, већина политичара у Финској је подржала разматрање законске промене којом ће руски језик бити уведен у школе. Аналитичари оцењују да овакве изјаве најбоље показују до које мере су подигнуте тензије између НАТО алијансе и Русије, те у каквом осетљивом тренутку живимо, пише лист "Maaseudun Tulevaisuus". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА