Најновије

Соња Бисерко: НАТО бомбардовање није злочин, оно је спречило нова убиства!

Председница Хелсиншког одбора за људска права Соња Бисерко сматра да је интервенција НАТО-а у СРЈ 1999. године имала за циљ да спречи злочин.
Соња Бисерко (Фото: Медија центар Београд)

Соња Бисерко (Фото: Медија центар Београд)

– Моје мишљење је да је то било спречавање злочина и то треба да се прихвати. Било је неколико хашких пресуда које то доказују. У овом моменту је за Србију од кључне важности превазилажење прошлости, спровођење споразума из Брисела и приближавања Европској унији – рекла је Бисерко. Председница Хелсиншког одбора сматра сматра да је Милошевић најодговорнији за интервенцију НАТО-а као и централистички устројена држава. – И данас је то проблем. Косово је аутономна покрајина Србије, а Србија није присутна тамо и то је једна шизофрена ситуација – рекла је она. Бисерко је рекла да су извињења политичка декларација и да она треба да се претворе у реалност пема суседима Србије и додала је да је Хашки трибунал база података на основу којих ће национални судови да се баве злочинима.
Прочитајте још:ВОЈВОДА ОТКРИО ТАЈНУ: Расте ми нос, а расте ми и понос!ДРЖАВА ПРОНАШЛА ТРАГ: Шиптаров кеш закопан у шуми код аеродрома?!
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА