Најновије

Амерички ратни бродови у приправности у Црвеном мору

Два америчка ратна брода стационирана у Црвеном мору, амфибијски јуришни брод Иво Џима и специјални десантни брод Форт Макхенри у приправности су и спремни да одговоре на побуну у Јемену, објавило је данас америчко Министарство одбране.
(Фото: Википедија)

(Фото: Википедија)

„Амерички ратни бродови спремни да одговоре на побуну“, објавила је на свом Твитер налогу Централна команда САД, преноси агнеција Бета. Коалиција земаља Залива предвођена Саудијском Арабијом извела је данас ваздушне нападе на Јемен и најавила да ће их наставити док не оствари своје циљеве. Портпарол Коалиције Ахмед Асири рекао је да коалиција која окупља десет земаља за сада нема планове да крене у копнену офанзиву после ваздушних напада, чији је циљ да се заустави напредовање шиитских Хути побуњеника у Јемену. Власти у Ријаду саопштиле су да је то одговор на офанзиву Хутија који се крећу према граду Адену на југу земље, седишту председника Јемена Абеда Рабоа Мансура Хадија, који је јуче побегао у Ријад. У говору који је синоћ преносила телевизија, вођа побуњеника Абдул Малик ел Хути оптужио је САД, Саудијце и Израел да су покренули криминалну, неправедну и бруталну кампању чији је циљ да изврше инвазију на Јемен и окупирају га.
Прочитајте још:МОНТГОМЕРИ: Веома сам забринут за Србиjу – може је поделити сукоб Запада и РусијеАсад понудио Русији да у Тартусу формира поморску војну базу
Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА