Најновије

ПАЖЊА: Вакцинација деце постаје законска обавеза

БEOГРAД - Mинистар здравља Златибор Лончар наjавио jе данас да ће вакцинациjа деце бити обавезна, а да ће се измене закона коjи то регулише ускоро наћи пред Скупштином Србиjе.
Мора! (Фото: io9.com)

Мора! (Фото: io9.com)

Лончар jе у изjави новинарима рекао да ће изменама Закона о застити становништва од заразних болести та област бити усклађена са европским законодавством коjе предвиђа обавезну вакцинациjу. "Родитељи неће моћи да одбиjу да обаве вакцинациjу и то jе суштинска измена тог Закона", рекао jе Лончар, додаjући да ће се о том правном акту расправљати наредног петка на седници скупштинског Oдбора за здравље и породицу. Mинистар здравља очекуjе да ће се предложене измене наведеног закона наћи пред посланицима непосредно пре Ускрса, или убрзо након тог празника.
Прочитајте још:Лажни херој из аутобуса преварио и ГСП и грађанеНикад активнија сарадња власти са ЛГБТ организацијама
Упитан да ли ће постоjати казне за родитеље коjи не вакцинишу децу, Лончар jе само рекао да ће казне бити у складу са законом. Према садашњем Закону о заштити од заразних болести обавезна jе вакцинациjа деце против 10 заразних болести, али Закон о заштити права пациjената родитељима ипак даjе могућност да бираjу коjу ће медицинску помоћ да прихвате. Лончар jе jош jедном подвукао да ће вакцинациjа бити обавезна и да не може jедан закон да предвиђа jедну ствар, а други супротну. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА