Најновије

Хамилтон први стартује и на другој трци Ф1

КУАЛА ЛУМПУР - Британац је дошао до друге пол позиције у сезони, док је минималан заостатак за њим имао Себастијан Ветел.
Луис Хамилтон (Фото: formula1.com)

Луис Хамилтон (Фото: formula1.com)

На почетку квалификација није било кише, али су тамни облаци били свуда око стазе, а тимови су проценили да су шансе за кишу током квалификационе сесије веће од 70%. Најбоље време у том деелу квалификација је имао Луис Хамилтон. Најближи су му били Розберг и Ветел, а Фераријев Немац је за разлику од Мерцедеса своје време поставио на тврдим гумама. Од квалификација су се након првог дела опростили Батон, Алонсо, Мерхи и Стивенс који није ни излазио на стазу. На самом почетку друге сесије је настала права паника. Стаза је још увек била сува али је киша била веома близу. Зато су сви одмах пожурили на стазу, а најлакши посао су имали Ветел и Розберг који су први изашли из бокса и имали чисту стазу. Розберг је у Ку2 био најбржи док је Ветел био две десетинке иза. Мало је фалило да Хамилтон плати високу цену нешто каснијег изласка, пошто је киша почела да пада након само два минута. Он је на крају ипак некако остварио осмо време и прошао даље. Са друге стране, срећа није пратила Рајконена који се нашао у гужви због чега је имао тек једанаесто време. Поред њега су су се од борбе за првих десет опростили још Малдонадо, Хулкенберг, Перез, Сеинц и Наср. Пљусак на крају Ку2 је био изузетно јак и дирекција трке је одлучила да одложи почетак коначне борбе за пол позицију. Ку3 је коначно настављена након више од 20 минута паузе, а стратегије тимова су биле различите пошто су неки возачи били на интермедиум, а неки на гумама за кишу. Луис Хамилтон је диктирао темпо од самог почетка и његово време од 1' 49,834'' је било довољно за пол позицију. Ипак, само 74 хиљадитинке иза њега је био Себастиан Ветел у Ферарију, док је Розберг био још четири десетинке иза Ферарија. Данијел Рикардо је извукао максимум из Ред Булла и дошао до четвртог места, руски возач Квјат је био пети, док је фанстастични Верштапен у тешким условима дошао до шестог места. Маса је био седми, Грожан осми, Ботас је подбацио и био тек девети док је последње место у првих десет припало Ериксону.

Грожан кажњен

Судије су рекле да је Француз кренуо да непрописно обилази ред на крају пит лејна у Ку2. Он ће на тај начин сутра трку уместо са осмог почети са десетог места. „Нисмо ни једном испробали овај болид у кишним условима. Нисмо знали шта да очекујемо, али било је у реду. Квалификације нису биле једноставне, али је екипа донела исправне одлуке. У Ку3 смо хтели да пробамо са гумама за кишу на почетку. Прешли смо на интермедијум компоненту, али није било довољно времена, па смо отишли на још једну промену. Имали смо само један мерени круг и дао сам све од себе. Око нас је занимљив распоред, али трка је дуга и захтевна и видећемо шта ће бити на крају“, рекао је Грожан.
Прочитајте још:
Извор: f1-serbia.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА