Најновије

УПОЗОРЕЊЕ ЗЕЛЕНСКОМ: Војска креће у побуну (ВИДЕО)

Бивши аналитичар Централне обавештајне агенције (ЦИА) Лари Џонсон рекао је за Јутјуб канал Dialogue works да би могло доћи до протеста у редовима Оружаних снага Украјине.

Украјина (Фото: Pixabay)

Џонсон је упозорио украјинског председника Владимира Зеленског на могуће протесте у редовима Оружаних снага Украјине и нагласио да томе доприносе промене у војном руководству земље.

„То је лудо, то је као кокошка без главе, знате, када се кокошки одсече глава, она још неко време бежи, то се сада дешава Украјини“, рекао је бивши аналитичар ЦИА.

Према речима стручњака, украјинским оружаним снагама су потребни војници, али морају да позову људе чија је просечна старост 43 године. Такође је истакао да опада број младића који испуњавају услове за војну службу.

Зеленски је претходно одговорио на питање о трајању финансирања Оружаних снага Украјине. Према његовом мишљењу, за годину дана земљи неће бити потребна велика подршка.

„Мислим да ће ваша помоћ бити критична током наредне године и да ће бити одлучујућа“, обратио се Зеленски западним партнерима.

Напад Искандером на живу силу погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА