Најновије

ИСПОВЕСТ РАДОША БАЈИЋА: Отворено о трговини политичким утицајем у Србији

БЕОГРАД - О неоствареним обећањима Томислава Николића и Ивице Дачића, издајама, претњама смрћу, великој цени коју је платио због наклоности Бориса Тадића и мукама с којима се сусретао током снимања серије „Равна гора“ редитељ Радош Бајић говори у свом ауторском тексту.
Радош Бајић (Фото: ЈуТјуб)

Радош Бајић (Фото: ЈуТјуб)

- „Не брини, буди потпуно сигуран да ћеш имати моју пуну подршку“, рекао ми је Томислав Николић 2011. године угостивши ме на планини Гледић и поклонио ми флашу „томоваче“. Две године касније игнорисао је све моје позиве - присећа се Бајић у тексту објављеном у магазину Недељник. Прекршили обећање - Било ми је битно његово мишљење јер сам знао да је Николић 1993. на Романији проглашен за четничког војводу. Међутим, Томислав Николић прекршио је сва обећања дата Радошу Бајићу. Кад су се децембра 2012. срели на новогодишњем пријему у Дому гарде на Топчидеру, Николић му је прошаптао: „Помоћи ћу ти кад се још мало прочистиш.“ - Нисам схватио шта је хтео да каже. Да ли је мислио на мој „политички ангажман“, на моје пријатељство с Тадићем или Тијанићем? Остао сам затечен. Серија „Равна гора“, замишљена као први део трилогије о Другом светском рату, емитована је на РТС у 2013. и 2014. години, али уместо предвиђених 50, имала је само 15 епизода. Идејни творац серије био је бивши директор РТС, покојни Александар Тијанић, а пре почетка снимања Бајић је отишао код челних људи државе како би затражио финансијску помоћ. Ивица ме звао у СПС - Борис Тадић подржао је идеју о пројекту, али је био забринут због реперкусија које ће произвести - хоће ли допринети помирењу или још дубљој подели? Ивица Дачић није деловао одушевљено, рекао је да ће се СУБНОР успротивити, али је обећао логистичку подршку МУП. Након тога, две пуне године није одговарао ни на моје приватне поруке нити на службене дописе продукције. Касније ме је звао у СПС. Рекао сам му „не“. И данас исти одговор дајем свим политичким лидерима који ме позивају у своје странке - каже Бајић.
Прочитајте још:Моника Белучи гради вилу у Требињу?10 разлога због којих ће она раскинути са вама
Према његовим речима, помоћ су му обећавали и тадашњи министар одбране Драган Шутановац, шеф БИА Саша Вукадиновић и начелник Генералштаба Љубиша Диковић. Међутим, све се променило после избора у мају 2012. године. - У земљама са закржљалом демократијом и снажном аутократијом нема континуитета ни у чему, увек све креће из почетка с позиције политике која је освојила власт. Уговор потписан с једнима најчешће важи док у фотељу не седну други. Због чињенице да је пројекат „аминовао“ бивши режим ДС, српска држава са СНС на челу започела је тихи бојкот пројекта - пише Бајић у својој исповести. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА