Најновије

Крвопролиће у Јемену: Данас убијено 38 људи

САНА - Најмање 38 људи погинуло је данас у сукобима побуњеничких снага и племена на југу Јемена богатом нафтом, саопштили су безбедносни и племенски извори.
У Јемену бесне сукоби шиита и сунита (принтскрин Ал Џазира)

У Јемену бесне сукоби шиита и сунита (принтскрин Ал Џазира)

До сукоба је дошло када су припадници племена напали положаје које држе Хути, у близини области Усајлан у покрајини Шабва. "Хути и њихови савезници (трупе лојалне некадашњем вођи Алију Абдулаху Салеху) изгубиле су 30 својих људи, у борбама у којима је убијено осморо припадника племена", рекао је безбедносни званичник. Племенски извор потврдио је овај биланс, пренео је АФП. До сукоба је дошло док авиони коалиције предвођене Саудијском Арабијом бомбардују положаје побуњеника широм Јемена, у четвородневној кампањи покренутој у намери да спрече пад председника Абдерабоа Мансура Хадија.
Прочитајте још:Израел се противи нуклеарном споразуму са ИраномПРИЗНАО: Армија САД се активно припрема за рат у Украјини!
Мансур Хади, кога су Хути након освајања главног града Сане прошле јесени ставили у кућни притвор, успео је да побегне у Аден, град на југу Јемена, који је тренутно под опсадом побињеника. Кампања ваздушних напада међународне коалиције, коју предводи Саудијска Арабија, одговор је на офанзиву јеменског шиитског племена Хута, које подржава Иран. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА