Најновије

Било је техничких пропуста при паду хеликоптера

БЕОГРАД- У паду војног хеликоптера који је превозио бебу било техничких пропуста, али да они нису били одлучујући у трагедији, изјавио премијер Србије Александар Вучић.
Хеликоптер војске Србије (Фото: vs.rs)

Хеликоптер војске Србије (Фото: vs.rs)

Вучић је рекао да је прочитао и други извештај о паду војног хеликоптера и да тамо "нема Бог зна шта спектакуларно", али да је било техничких пропуста, који, међутим, нису били одлучујући. Премијер је у Палати Србије новинарима казао да се нада да ће им детаље о несрећи саопштити људи из тужилаштва. "Питајте тужиоце, могли су да их (извештаје) објаве кадгод. Ја не смем да их позовем и да их питам, јер је то независно тело", казао је Вучић. Упитан да ли су јасни узроци пада хеликоптера Вучић је рекао: "Мени јесу, надам се да ћете и ви то да установите". Премијер је поновио да министри одбране и здравља нису чекали хеликоптер на аеродрому и да нису желели да се догоди трагедија која се десила и да не разуме нападе политичара поготово бившег министра одбране Драгана Шутановца и појединих медија. Министар одбране Србије Братислав Гашић изјавио је раније данас да још није добио извештај војне комисије која је требало да утврди узрок пада хеликоптера код Београда и евентуалну одговорност за несрећу у којој је 13. марта погинуло седам особа.
Прочитајте још:Чеда: Не верујем у Бога, лаке дроге легализовати и гејевима дати да усвајају децу! (ВИДЕО)Шешељ: Неће ме лако ухапсити, нека дође Жандармерија да бије!
После пада хеликоптера формиране су две комисије. Комисија за испитивање пада хеликоптера Ми-17, коју је формирао начелник Генералштаба Војске Србије, саопштила је 18. марта да је завршила рад и да је извештај поднет заменику Вишег јавног тужиоца у Београду. Стручна комисија коју је формирао командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране данас треба да заврши рад и поднесе извештај. Извор: Мондо, Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА