Најновије

Крај украјинских добровољачких батаљона: Јарошевим борцима наређено да предају оружје

КИЈЕВ - Украјинска власт донела је одлуку о укидању добровољачких батаљона. Борцима који су припадали тим формацијама наређено је да предају оружје и напусте зону сукоба или да се прикључе регуларним војним и полицијским јединицама Украјине. 
Дмитри Јарош (Фото: Новоросинформ)

Дмитри Јарош (Фото: Новоросинформ)

Десни сектор је данас саопштио да је њиховим војницима наређено да под хитно напусте сектор "М" који обухвата јужни део фронта са Новорусијом у зони Мариупоља и Азовског мора. Ова организација је саошптила да је њеним припадницима дат ултиматум да ступе у регуларне јединице или да предају оружје. Украјинска телевизија 24 објавила је да је ова Кијев и раније планирао да расформира добровољачке батаљоне али да је ту одлуку обрзао сукоб председника Украјине Петро Порошенка и тајкуна  Игора Коломојског који је финансијски помагао добровољачке батаљоне. Иста телевизија наводи да је ова одлука "крају председника Десног сектора Димитрија Јароша". Наиме, док већина добровољачких батаљона се већ налази под командом званичних украјинских служби, Десни сектор је деловао ван ланца командовања па је ова организација најтеже погођена овом одлуком. Командант батаљона Донбас Семен Семенченко киритиковао је одлуку Кијева као и однос према Десном сектору. Семенченко је указао на коинциденцију да је и председник ДНР Александар Захарченко истовремено донео одлуку о разоружавању свих група које нису у саставу војних снага ДНР. - Јасно је да је реч о договореном потезу. Несхватљиво је да је неко пристао да повуче паралелу између терориста из ДНР и доказаних патриота из добровољачких батаљона - рекао је Семенченко.
Прочитајте још:ПУТИН ОТВАРА АМЕРИЧКИ ФРОНТ: Почиње битка за „Обамин комшилук“Запад није успео да санкцијама обори Русију – у 2014. имала раст као еврозона!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА