Најновије

Посна пица

Готово нема човека који не воли пицу. А за време поста морамо да је се клонимо у широком луку. Зато вам доносимо рецепт за посну пицу.
Фото: recepti.com

Фото: recepti.com

Састојци:За тесто: 450 г брашна 280 мл воде 70 мл уља 1/2 коцкице квасца 1,5 кашичица соли 1 кашичица шећера За фил: 2 кашике кечапа 2 кашике ајвара 100 г маслина 100 г шампињона 1/2 главице црног лука 3 већа кисела краставчића 1 мања, свежа, паприка 50 г кукуруза шећерца 2 веће конзерве туњевине у комадима 300 г биљног качкаваља 1 кесица оригана Припрема:Тесто: У топлој води, са додатком шећера, подићи квасац. У ванглицу ставити брашно, додати уље и са припремљеним квасцем замесити тесто. Умешено тесто оставити да нарасте, док се спрема фил. Фил: Туњевину исцедити од уља и помешати је са, ситно исецканим, црним луком. Шампињоне исећи на тање листиће, паприку и краставчиће на коцкице, а маслинЕ исећи на кругове. Ајвар и кечап помешати и добро сјединити. Узети велики плех, из електричног шпорета, па га добро подмазати уљем. Нарасло тесто растањити у величини плеха. Премазати га мешавином кечапа и ајвара. Затим распоредити туњевину са луком, па исецкане шампињоне, краставчиће, паприку, маслинке и кукуруз шећерац. Посути са ориганом и, крупно, нарендати биљни качкаваљ. Ставити да се пече, у претходно загрејаној рерни, на 200 степени. Чим ивице теста благо порумене, пица је испечена. Извадити је и послужити.
Прочитајте још:Посне слане палачинкеПосне шарене пројице
Извор: recepti.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА