Најновије

Велика Морава расте поплављене куће у Алексинцу

ЈАГОДИНА, КРУШЕВАЦ, АЛЕКСИНАЦ, НИШ - Водостај Велике Мораве расте, па је у Поморавском округу проглашена ванредна одбрана од поплава, а због изливања Јужне и Западне Мораве у крушевачкој и трстеничкој општини поплављене су велике површине ораница, а у околини Алексинца 16 кућа.
Поплаве (Фото: Јутјуб принтскрин)

Поплаве (Фото: Јутјуб принтскрин)

Водостај Велике Мораве и даље расте и проглашаена је редовна одбрана од поплаве, у делу тока Ћуприја -Јагодина - Багрдан, изјавио је јутрос Тањугу начелник Штаба за ванредне ситуације МУП за Поморавски округ у Јагодини Горан Кушић. "Велика Морава је унутар насипа, али је проблем што је много стамбених, викенд и привредних објеката, пластеника са засађеним поврћем, обора за стоку, бесправно изграђено у простору од обале до насипа и ту може бити озбиљних проблема и евакуације становништва", рекао је Кушић. Припадници Општинских штабова, Цивилне заштите и локалних самоуправа су на терену и прате ситауацију, као и стручњаци ЈП "Сртбијаводе", напоменуо је Кушић. Он је потсетио да је, због изливања Велике Мораве јуче у јутро у селу Чепуре у општини Параћин и даље у прекиду саобраћај на линији Параћин - Рашевица.
Прочитајте још:Руси се интересуjу за проjекат Београд на води(БОЛЕСТ) МАЦА ДИСКРЕЦИЈА: Кад ми не дају вибратор, добра је и банана!
Водостај Велике Мораве код Враварина је 290 центиметара, код Ћуприје 362, код Багрдана (Јагодина) 497 и код Љубичевског моста 138 центиметара. За два дана водостај Велике Мораве код Варварина, Ћуприје и Јагодине је порастао готово два метра. У мањим рекама водостај или опада или стагнира, напоменуо је Кушић и додао да "нема ни једну информацију са терена да је неко угрожен и да му треба помоћ". Проблем са бујичним изливањем речица и потока јуце су имали становници Стрижила, Ловаца и Багрдана на подручју Јагодине. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА