Најновије

Вучић: Користе Шешеља да би нас казнили

Премијер Србије Александар Вучић оценио је да је негде, неко погрешно израчунао да је лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ фактор који може да уздрма њега и Владу Србије, па је почео да га користи као страшило из кутије.
Александар Вучић (Фото: Медија центар)

Александар Вучић (Фото: Медија центар)

"Нема ту ни права ни правде, а нема, нажалост ни Војислава Шешеља. Има само погрешних покушаја да се казни Влада Србије, и њена политика", оценио је Вучић у ауторском тексту за Политику од уторка поводом одлуке Трибунала да се Шешељ врати у Хаг. Према оцени Вучића, целом Балкану, после свега што је доживео, потребна је политика отворених карата, јасна и недвосмислена. Премијер је додао да он и Влада Србије ураво такву недвосмислену политику имају намеру и да спроводе. "Она (отворена, јасна, недвосмислена политика) је наша легитимација и могу свакоме, у сваком тренутку да је покажем без икаквог страха. Немам намеру да је кријем, .... пошто сам добио на изборима. Зато данас, могу мирно да поручим и другима да престану да се крију иза кутија и у кутијама, већ да изађу пред грађане Србије и кажу шта хоће од њих", рекао је Вучић. Он је навео да Србија има само једну важну и велику обавезу а то је да очува стабилност, обезбеди наставак економских реформи и поштовање политичких слобода. "Свака одлука коју будемо доносили, а неће бити неморална као све политичке одлуке Хашког трибунала, имаће за циљ само једно, очување стабилности у нашој Србији и ништа више", казао је Вучић у тексту под насловом "Користе Шешеља да би нас казнили".
Прочитајте још:Артман: Трибунал крив за циркус око ШешељаУкинута одлука о Шешељевом пуштању на слободу а он поручио: Нећу се добровољно вратити у Хаг
Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА