Најновије

Чаша пива јача кости

Пиво можда и није најомиљеније пиће припадница лепшег пола, али недавне студије су показале да је веома добро за здравље и лепоту жене. Нарочито тамно, које има пун укус. Наравно, то подразумева чашу или две дневно.
Чаша пива јача кости (Фото: southcoastsun.co.za)

Чаша пива јача кости (Фото: southcoastsun.co.za)

Студија о благодетима овог пића објављена је у америчком медицинском журналу а научници тврде да пиво доприноси јачању костију јер садржи значајне количине биоразградивог силицијума, који је један од значајних елемената у изградњи костију. Умерено конзумирање пива препоручује се нарочито женама у менопаузи, због остеопорозе. Такође, истраживачи су закључили да је због основног састојка хмеља, богат извор хумола који имају важну улогу у спречавању разних врста упала. Црно пиво је "лековитије" јер има више хранљивих састојака од светлог, као и бројна благотворна дејства на здравље: смањује лош холестерол, штити од кардиоваскуларних болести, подстиче рад црева, пролепшава кожу и јача имунитет. Одавно је познато, а сада и научно доказано да је коса лепша и сјајнија када се опере пивом, а популарно пиће је и одличан извор гвожђа.
Прочитајте још:КИНЕСКА МЕДИЦИНА: Шта треба, а шта не треба радити у пролећеЗа танак струк: Две кашике дневно и решите се сала са стомака
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА