Најновије

Најсмешније првоаприлске шале у медијима

Први април је дан када имате прилику да прочитате гомилу бизарних вести, за које се касније испостави да су шала. Већ годинама чак и велике корпорације користе Светски дан шале да пошаљу крајње необична саопштења у јавност.
Фото: feelgoodcommunities.org

Фото: feelgoodcommunities.org

Представљамо вам неке од најсмешнијих: Контраполарна енергија Popular Electronics , 1955. Popular Electronics објавио је чланак о новом типу енергије, названом контраполар која омогућава електричним уређајима да раде супротно од онога чему су намењени. На пример, када се примени на обичну лампу, сијалица замрачи просторију, уместо да је обасја. Пегла гужва гардеробу, а рерна замрзава храну, уколико су изложене контраполарној енергији. У чланку је писало да је технологија развијена током Другог светског рата, али да је касније представљена јавности због широких могућности примене. Берба швајцарских шпагета BBC , 1957. BBC је објавио да захваљујући благој зими и потпуној елиминацији паразита који оштећују приносе шпагета, швајцарски фармери имају изузетне приносе ове тестенине. Чак је објављен и снимак швајцарских ратара који извлаче снопове шпагета из дрвећа. Велики број гледалаца насео је на шалу, а тек кад су људи почели да зову компанију и сазнају како сами да узгоје дрво шпагета, BBC је наводно одговорио: "ставите комад шпагете у конзерву парадајз соса и надајте се најбољем". Инстант колор ТВ Sveriges Television , 1962. Шведска Sveriges TV објавила је да нова технологија омогућава гледаоцима да постојеће црно беле телевизоре претворе у колор. То је била ударна вест, будући да у то време у Шведској није било преноса у боји. Гледаоцима је речено да ће слику у боји добити уколико преко свог пријемника превуку најлон чарапу. На хиљаде људи је насело и исцепало гомилу чарапа. Њуховизија BBC , 1965. BBC је приказао интервју са професором, који је наводно развио невероватну нову технологију – њуховизију, која омогућава пренос мириса путем ваздушних таласа. Гледаоцима је речено да могу да осете мирисе који су произведени у телевизијском студију, јер их специјална машина разлаже и шаље кроз мале екране. Затим је демонстрирао технологију поставивши кафу и лук у машину "њуховизије" и рекао гледаоцима да јаве, уколико нешто осећају. Као што је и очекивано, било је неколико укључења у програм и сви који су се јавили, рекли су да су осетили мирисе. Поједини су изјавили да су им због лука засузиле очи. Дигитални Биг Бен BBC , 1980. BBC је објавио да ће чувени Биг Бен у Лондону постати дигитални сат. У извештају су биле и носталгичне изјаве "случајних пролазника" о овој знаменитости Лондона. Напослетку је речено да ће казаљке великог сата бити поклоњене првим слушаоцима који се јаве у програм.
Прочитајте још:Њихове грешке су задужене за ваше добро расположење (ВИДЕО)Глупе незгоде пијаних људи (ВИДЕО)Нинџа скривена камера: Очи у очи са тихим убицом (ВИДЕО)
Извор: b92.net, forbes.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА