Најновије

Сивков: Само две ракете и нема Америке!

Руски аналитичар и потпредседник Академије за геополитику Константин Сивков позвао је Москву да нуклеарним ракетама гађа Национални парк Јелоустон и расед Сан Андреас, истичући да би то би то било довољнода САД буду збрисане са лица земље.
Константин Сивков (Фото: rusdozor.ru)

Константин Сивков (Фото: rusdozor.ru)

Сивков је ово поручио у ауторском чланку за руске новине ВПК, рекавши притом да би америчка агресија на Русију, изискивала да "потпуно уништење противника". "Геолози верују да супервулкан испод Јелоустона може да експлодира сваког тренутка. Постоје знаци појачаних геолошких активности на том подручју. Дакле, било би довољно упутити релативно малу бојеву главу, до једног мегатона, која би започела ерупцију. Последице по САД би биле катастрофалне - земља би једноставно нестала", рекао је Сивков. Стручњаци тврде да би ерупција супервулкана у Јелоустону однела милионе живота, а већи део САД-а прекрила вулканским пепелом. Према неким анализама, та ерупција би могла да угрози и читаву планету. Шта не покрије вулкан - однеће цунами Сивков је такође рекао да географски положај Русије штити ту земљу од цунамија, један озбиљан би могао да се направи специјално за Америку. "Још једна слаба тачка Америке, могао би да буде расед Сан Андреас - пукотина дугачка 1.300 километара између пацифичке и северноамеричке тектонске плоче. Детонација неколико нуклеарних глава на том месту, покренула би лавину катастрофа као што је цунами који би потпуно уништио инфраструктуру Сједињених Америчких Држава", рекао је он. [caption id="" align="aligncenter" width="640"]

Расед Сан Андреас (Фото: Википедија)[/caption] Страхујући да САД планира да уништи усију, Сивков каже да се Русија данас налази у далеко лошијем положају него пре 50 година, јер сада има далеко мање савезника и стога није у могућности да се на адекватан начин такмичи са НАТО-ом и његовим савезницима.
Прочитајте још:
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА