Најновије

Столтенберг: Никога не притискамо да уђе у НATO

БРИСEЛ - Генерални секретар НATO Jенс Столтенберг изjавио jе да НATO не приморава ни jедну земљу, па ни Србиjу, да се придружи савезу и да jе задовољан досадашњом воjном сарадњом.
Јенс Столтенберг (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Јенс Столтенберг (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

“Jа поштуjем одлуку Србиjе (да не уђе у НATO)”, рекао jе Столтенберг у интервjуу за Глас Aмерике и додао да се досадашња партнерска сарадња показала као веома добра. Генерални секретар jе истакао да ни jедна чланица НATO у историjи те организациjе ниjе силом ушла у Aлиjансу и да свака земља сама одлучуjе о томе ко ће jоj бити савезници. Столтенберг jе, одговараjући на питање о растућем утицаjу Русиjе на Западном Балкану приметио да jе реч о веома разноликом региону, у коме су неке земље већ чланице НATO, док друге, као Србиjа, имаjу партнерски однос. Oн се током разговора за Глас Aмерике присетио да jе као син норвешког дипломате провео део детињства у Београду и да му jе то остало у приjатноj успомени.
Прочитајте још:НОВИ ДЕТАЉИ О ПАДУ ХЕЛИКОПТЕРА ВС: Ово су биле последње речи пилота Мехића!Влада није добила допис да се Шешељ врати у Хаг
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА