Најновије

ШОЈГУ: Русија ће са Крима контролисати целу ширу зону око Црног мора

Војна групација формирана на Криму не само што брани руске интересе на полуострву и Црном мору, већ и омогућава да се решавају задаци у удаљеним поморским зонама, изјавио је министар одбране РФ Сергеј Шојгу.
Сергеј Шојгу (принтксрин Јутјуб)

Сергеј Шојгу (принтксрин Јутјуб)

„Формирана групација обезбеђује не само заштиту интереса Русије у акваторији Црног мора и на територији Кримског федералног округа, већ и омогућава да се решавају задаци у удаљеним морским зонама“ - казао је он. По речима руског министра, крајем прошле године је у оквиру формирања самодовољне војне групације на Криму формирано готово 100 војних јединица и организација. „Одлуком председника Русије, наложено нам је да формирамо на Кримском полуострву самосталну војну групацију мешовитог видовског састава која је способна да гарантовано заштити интересе Руске Федерације у тој области. Тај задатак је решен већ крајем 2014. године, о чему је обавештен Врховни командант. Укупно је формирано 96 јединица и организација“ - рекао је Шојгу. Између осталог, подсетио је он, прошле године шест бродова Црноморске, Северне и Балтичке флоте обезбеђивало је стално присуство Ратне морнарице Русије у Средоземном мору. Осим тога, „организована је свеобухватна обука ваздушних снага Кримске групације, повећан је број дежурних ПВО снага“ казао је Шојгу. По његовим речима, на полуострву се граде нови објекти у пет војних градова, а на осталим објектима се спроводи капитални ремонт. Шојгу је напоменуо на ће овог пролећа прве позиве у руску армију добити младићи са Крима и из Севастопоља. „Око 500 војника ће служити у војним јединицама на територији Кримског полуострва“ - прецизирао је Шојгу. Он је додао да се командно-мерни комплекс Снага ваздушно-космичке одбране у Јевпаторији тренутно опрема модерним средствима за управљање војним сателитима. Центар у Јевпаторији, који је основан 1960. године, биће у саставу Главног центра за космичка истраживања „Титов“. Планирано је да реконструкција центра буде завршена 2016. године - у његовом саставу ће бити око 20 нових система.
Прочитајте још:ДУГИН: Евроазијство је традиционална, сакрална, религиозна и духовна ИмперијаНаjмање 54 морнара погинуло на руском броду
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА