Најновије

Анализа финала: Ђоковић против Мареја

МАЈАМИ - Најбољи тенисер света Новак Ђоковић данас од 19 сати покушаће да одбрани титулу у Мајамију и у исто време освоји 22. трофеј на турнирима из Мастерс серије 1000.
Новак Ђоковић (Фото: Википедија)

Новак Ђоковић (Фото: Википедија)

До финала Мајамија Ђоковић је дошао тако што је савладао Американца Џона Изнера са 7:6 (7-3), 6:2 после непуних 90 минута игре. Делује готово нестварно да је српски ас у том мечу имао више асова од Изнера (10:9)који важи за једног од најбољих сервера на свету. Ђоковић је, дакле, потпуно укротио најјаче оружје супарника, при чему му није дозволио ни једну прилику за брејк. Противник најбољем тенисеру света у завршном мечу турнира у Мајамију биће, рекло би се, његова "стара муштерија" - Британац Енди Мареј који је до финала стигао победивши Чеха Томаша Бердиха са 6:4, 6:4.
Прочитајте још:Партизан савладао РадничкиЂоковић у финалу против Мареја
Од укупно 25 међусобних дуела Ђоковић је добио 17, укључујући шест последњих. Блага предност је, дакле, на страни нашег тенисера, али је он врло опрезан уочи тог дуелаЧ "Међусобни скор са Марејем доноси ми самопоуздање и, можда, малу менталну предност. Али, одлучиће нијансе, јер, тако је увек кад нас двојица играмо", рекао је Ђоковић уочи свог 74. финала на АТП турнира, а 32. на турнирима из Мастерс серије 1000. Српски тенисер је до сада освојио укупно 50 турнира. На Мастерсима има 21 титулу, од којих је четири освојио баш у Мајамију. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА