Најновије

Француски контраадмирал: Европске земље треба да напусте НАТО и обнове односе са Русијом

„Европске земље треба да престану да прате политику САД против Русије и треба да се повуку из НАТО и окрену Русији“,-рекао је француски контраадмирал Франсоа Журдан.
НАТО "звецка оружјем" ( Фото: eurasian-defence.ru)

НАТО "звецка оружјем" ( Фото: eurasian-defence.ru)

Контраадмирал је рекао да су европске земље као чланице НАТО изгубиле независност у одлучивању. "Док ће НАТО наставити да постоји, ништа се неће променити, а Европа ће остати вазал САД", - рекао је у Журдан. Журдан је такође рекао да су европске земље изгубиле самосталност у доношењу одлука. Европа не треба да подржава америчку политику усмерену против Русије. "САД има за циљ да спречи да Русија поново постане велика сила. Ово није у интересу Европе, са којом Русија треба да буде партнер и са којом има много заједничких интереса, "- рекао је контраадмирал Журдан. Он је сигуран да Европа треба да се обнови нормалне односе са Русијом. „Лично, мислим да Европа треба да поврати своју независност и да се приближи Русији, која јој је потребна због енергената, а са друге стране руско тржиште важно за европске произвођаче. Верујем да су санкције против Русије контрапродуктивне ", - закључио је Журдан. Односи између Русије и Запада су се погоршали због ситуације у Украјини. Он је такође истакао да Украјина не треба да уђе у Европску унију. "Украјина је уништена и корумпирана држава, не разумем зашто Европа жели да преузме такав терет," - рекао је Журдан.
Прочитајте још:ЕСКАЛАЦИЈА: Из дана у дан сукоби све већи – данас погинуло шест украјинских војника!Американци признали: Путин их победио на источном фронту
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА