Најновије

ЧУДО У НАЈАВИ: Прва трансплантација главе

РУСИЈА - Валериј Спиридонов, тешко оболели 30-годишњи информатичар из Русије, одлучио је дословно да своју главу преда у руке Серђа Канавера, контроверзног доктора који је уверен да ће моћи да му пресади главу на тело особе којој су отказале мождане функције, али јој је тело здраво, преноси Дејли мејл.
Спиридонов (Фото: Новините.бг)

Спиридонов (Фото: Новините.бг)

Спиридонов је рођен с Вердниг-Хофмановим синдромом, спиналном мишићном атрофијом из групе наследних болести, па му прети крај као последица респираторних компликација. Ако Канаверо успе у свом покушају, постаће први хирург којем је тако нешто пошло за руком, међутим, свакако треба нагласити да готово нико од његових колега не верује да ће спасити Руса. Штавише, италијанског неурохирурга у медицинским круговима погрдно називају „доктором Франкенштајном“ и његове идеје називају чистом фантазијом. Канаверо планира да истовремено одсече главе пацијента и донора, да кичмену мождину потом залепи помоћу свог „магичног састојка“ – супстанце која се зове полиетилен гликол, па код пацијента на четири недеље изазове кому како се не би померао док је у току „поступак прихватања“.
Прочитајте још:ЕЛИКСИР БОМБА: Толико ће вам поправити крвну слику да ће вам лекар тражити рецепт!САДО-МАЗО ПОЛИТИЧАРКА: Снимала насилне порниће у седишту партије, жене мазала крвљу!
Када се пробуде пацијенти би требало нормално да се покрећу, осећају своје лице и говоре истим гласом као пре. Моћни имуносупресивни лекови требало би да зауставе одбацивање новог тела. „Бојим ли се? Наравно. Али морате да схватите да немам баш много опција. Не одважим ли се на ову операцију, чека ме врло тужна судбина. Донео сам одлуку и сад нема повратка“, изјавио је за Дејли мејл Спиридонов, чији ће захват коштати нешто више од 10 милиона евра будући да ће трајати најмање 36 сати и да може бити изведена само у најбоље опремљеним операцијским салама. Породица у потпуности подржава Спиридонова у одлуци. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА