Најновије

Снајпериста Берић о страхотама које је видео у Новорусији: Следиће вам се крв у жилама (ВИДЕО)

ДОЊЕЦК - Српски добровољац Дејан Берић који ратује на страни Новорусије дао је интервју за бањалучку телевизију АТВ у којој је испричао о ратним страхотама које је видео у Донбасу.  Берић је рекао да је више пута желео да оде из Новорусије али да је сваки пут остао под утиском злочина које су Украјинци чинили над цивилним становништвом Новорусије.
Дејан Берић (Фото: Јутјуб)

Дејан Берић (Фото: Јутјуб)

- После Дебаљцева, то им морамо вратити... Тамо смо у једном подруму нашли много девојака и жена. Прво су биле силоване, онда су биле поклане у бачене у један подрум, много их је било. То су људи снимили, прави се бела књига и спрема се суд за ратне злочине украјинске армије према народу Новорусије. Мени је жао што не можемо да публикујемо све што смо видели - каже Берић. Берић је испричао да су ослобађајући један реон у две гробнице које су им показали мештани нашли око 400 искакапљених људи. - Они су остали без бубрега, без срца, извађени су им органи а онда су ту затрпани - каже Берић. Он каже да је видео на хиљаде мртвих али да су му најтежи тренутци били када су страдала деца. - Најтеже је било у једној кући где је упала граната кроз кров и убила дете. Мали ми је буквално умро на рукама, откинула му је граната обе руке, нисмо га могли спасити никако. Сутрадан у исту кућу је упала граната и убила девојчицу од шест месеци. Ми улазимо у кућу, жена клечи на коленима и држи дете, ћути и не плаче - описује Берић језиви призор. Берић каже да наког рата планира да оде у Русију. Он каже да у Русији планира да остане све док се не промени власт у Србији. Разговор са Дејаном Берићем - Декијем from vostok vesti on Vimeo.
Прочитајте још:Руски хакери упали у компјутерски систем Беле кућеЧЕТИРИ ГОДИНЕ РАТА У СИРИЈИ: Oбруч око Башара ел АсадаЕУ неприхватљиве провокације Раме
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА