Најновије

Ако НАТО запрети Србији, руске ракете са Крима су ту за пар минута

Игор Панарин је рекао да сад када је Крим део Руске државе, Србија је много ближа Русији и уколико би Србија приближила своје односе са Русијом, онда би сигурно Москва заштитила све српске интересе. НАТО више не би могао да ради са Србијом шта хоће.
Проф. др Игор Николајевич Панарин, координатор Аналитичке асоцијације ОДКБ (Фото: ФБ)

Проф. др Игор Николајевич Панарин, координатор Аналитичке асоцијације ОДКБ (Фото: ФБ)

Познати руски геополитичар Игор Панарин, учествујући на округлом столу „Нови безбедносни изазови у Европи и Евроазији и улога Србије“ изјавио је да ће Русија са Крима уз помоћ својих ракета сачувати Србију уколико буде потребно. Он је рекао да сад када је Крим део Руске државе, Србија је много ближа Русији, уколико би Србија приближила своје односе са Русијом, онда би сигурно Москва заштитила све српске интересе. НАТО више не би могао да ради са Србијом шта хоће и уцењује њен неутрални положај. – Уколико би НАТО покушао војно да изврши притисак на Србију као 1999, руске ракете са Крима би биле за пар минута у свим НАТО базама на Балкану – закључује Панарин.

НАТО производи хаос

“Постоји велика опасност од захуктавања конфликта дуж авганистанско-таџикистанске границе са Русијом, брине нас грађански рат у Украјини, напета ситуација у Придњестровлју, као и нестабилност на Кавказу. Све је то показатељ да постоје силе којима је у интересу дестабилизација Евроазије. Поред тога, подаци показују да је производња наркотика у Авганистану 40 пута већа од када су тамо присутне НАТО трупе, а упркос присуству Алијансе раст производње дроге се наставља. Такође, наводи Панарин, приметно је и повећано присуство НАТО трупа дуж границе земаља чланица ОДКБ. “Стиче се слика да је стратегија западних земаља да уведе хибридни рат у Евроазији зарад нестабилности целог региона, а главни циљ је успостављање хаоса што је и довело до грађанског рата у Украјини”, истиче Панарин.
Прочитајте још:Пјонгјанг може да лансира рaкетe на САД?СЛУЧАЈ ЊЕМЦОВ: Украјинска манекенка саучесник у убиству
Извор: sputniknews,Srbin info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА