Најновије

Погледајте шта је снајпериста Берић затекао на месту где је први пут рањен: Душа ми је плакала

ДОЊЕЦК - Српски снајпериста и добровољац у Новорусији Дејан Берић обишао је брдо Саур Могила на коме је на почетку рата био рањен. На овом месту водиле су се огорчене борбе снага ДНР и украјинске војске, а о жестини борби говори и гробље војника који су ту погинули. 
Једини објекат на Саут Могили - зграда управе спомен комплекса (Фото: Фејсбук)

Једини објекат на Саут Могили - зграда управе спомен комплекса (Фото: Фејсбук)

Ишли смо на кратко на границу, на гранични прелаз Мариновка. Кад се скрене са главног пута пар километара долази се до Саур Могиле. Никако нисам хтео ићи туда, не зато што сам тамо први пут рањен него што су тамо сахрањени момци који су погинули бранећи ту стратешки важну висинску тачку. Гледао сам гробове много пута на сликама . Међутим кад сам дошао тамо душа је плакала. И Душан (Берићев саборац) који је од тада прошао многа шта је пустио сузу. Кад смо кренули назад, објаснио ми је да се његов деда такође борио на Саур Могили у Другом светском рату. И њему је после седамдесет горина дошло да се бори на истом месту. Добра ствар је што су је обојица преживели. Тамо је био буквално пакао - написао је Берић уз фотографије са лица места које је објавио на Фејсбуку. Берић је неколико пута у интервјуима причао о свом рањавању на Саур Могили, а последњу изјаву на ту тему дао је за бањалучку АТВ. - Први пут сам рањен на Саур Могили када смо правили коридор Маринковка-Степановка како би рањеници могли да иду за Русију. Упали смо у два обруча заседе, рекли су нам да тамо нема никог и требали смо просто да прођемо на Саур Моглилу и да момцима из батаљона Восток којих је било тамо 17 да однесемо оружје. Тако смо упали у заседу да је било да гинеш у сваком случају. Узели смо по две гранате, пушке на леђа и право међу њих. Бацили смо гранате и свега нас двојица су били рањени. Пробили смо се до момака и однели оружје. Мене су погодила три метка у панцир и сломљена су ми била три ребра - испричао је Берић који је три пута рањаван од почетка рата у Новорусији. На Берићевим фотографијама види се порушени спомен комплекс борцима Црвене армије који су се на том  месту борили против нациста у Другом светском рату. О овим биткама говоре и тенкови који су ту изложени. Нажалост, данас се ту налази и гробље бораца ДНР.
Прочитајте још:Снајпериста Берић о страхотама које је видео у Новорусији: Следиће вам се крв у жилама (ВИДЕО)Чиме и како Русија може да одговори Америци у глобалном ратуЈЕЗИВИ ИЗВЕШТАЈ: Украјински војници групно силовали 26-огодишњу девојку
  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА