Најновије

СРПСКО РУСКО БРАТСТВО: Борци ДНР у рововима скупљали новац и послали помоћ за Србе на Космету

ШТРПЦЕ - Иако је хуманитарна ситуација у Новорусији јако тешка, борци Новорусије прикупили су финансијску помоћ и упутули је на Косово и Метохију преко организације на Косовски фронт. Занимљиво је да иста организација прикупља помоћ у Србији за Новорусију, али сваки пут када је ииспоручена помоћ у Новорусијим борци ДНР би се организовали и упутили помоћ на Космет. 
Фото: Srpska.ru

Фото: Srpska.ru

- Пријатељство руског и српског народа је вечно и нераскидиво. О томе колико су чврсте везе које спајају наша два братска народа сведочи готово невероватан пример руских бораца и ратника из Новорусије, који су у тренутку када пушакама бране своју слободу организовали акцију прикупљања помоћи за српски народ на Косову и Метохији. У тренутку када им свака рубља значи много руски борци сакупили су новчану помоћ у вредности од 100.000 динара коју су преко представника организације Косовски Фронт уручили вишедетним породицама на Косову и Метохији - саопштавају из Косовског фронта- Помоћ је најпре уручена осмочланој породици Станишић из села Севце,општина Штрпце,у којој живе бака и мајка са шесторо деце. Нико од њих не ради, живе од социјалне помоћи. Недавно су имали два смртна случаја у породици - умро је отац деце и њихов деда.  У истом селу помоћ је добила у породица Маркагић која броји девет чланова,од којих је седморо деце.Породица тешко живи јер родитељи нигде не раде. Деца из ове породице су најбољи ученици у школи упркос тешкој ситуацији. У селу Врбештица, такође у општини Штрпце помоћ је добила шесточлана породица Орловић, у којој је четворо деце. Родитељи нигде не раде. Помоћ је уручена и Љубиши Орловићу из истог села, који живи са супругом и троје деце. Дуго времена провео је на ратишту у Босни, Хрватској и на КиМ као добровољац. Не раде нигде, ни он ни супруга. Помоћ је уручена и монасима, братији манастира Свети Архангели код Призрена који ће у својим молитвама поменути руски народ, а пре свега народ и борце Новорусије.  Породица Станојковић из села Сушице, у којој је дванаесторо деце, добила је 100 евра помоћи и захвалницу за учешће у акцији ''Југовићи'' која има за циљ помоћ и подршку многодетиним српским породицама.   - Ова Васкршња акција је спроведена са циљем да се у породицама и манастиру на окупираном Косову и Метохији осети бар мало радости за наш православни празник Васкрс.  Овом приликом се захваљујемо,пре свега Звонку Михајловићу и Славиши Поповићу, као и Раши Ристићу и Ивици Ивковићу који су помогли да се ова акција реализује на терену – истакао је Жељко Ђуровић, представник организације Косовски фронт. Он је на крају додао и како ова помоћ поред материјалне има и изразиту симболичку вредност јер је Србима на Косову и Метохији показано да нису сами и да руска браћа мисле на њих и у најтежим тренуцима.
Прочитајте још:Вођа „Десног сектора“ пиoн у рукама САДПогледајте шта је снајпериста Берић затекао на месту где је први пут рањен: Душа ми је плакала
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА