Најновије

Шиптари продали Брезовицу Французима

ПРИШИТНА - Тзв. косовска влада и француски конзорцијум "MDP Consulting - Compagnie des Alpes" требало би сутра да потпишу уговор о реализацији Пројекта за развој туристичког центра Брезовице вредног 409 милиона евра, пише приштински дневник "Коха Диторе".
Фото: commons.wikimedia.org

Фото: commons.wikimedia.org

Лист наводи да су испуњени сви предуслови за спровођење тог пројекта, да ће се са "тешким радовима" почети 2016. године, као и да у року од шест месеци француски конзорцијум треба да приложити додатну документацију, просторни план, финансијску конструкцију... Предлог, који је представио француски конзорцијум, предвиђа реализацију пројекта у три фазе: развој центра, инвестицију од 410 милиона евра и отварање 3.000 радних места. Добитник пројекта је обећао да ће на Брезовици, по реализацији пројекта, током читаве године бити пружане и организоване активности на светском нивоу. "Коха" пише да је Пројекат подржао градонацелник Штрпца Братислав Николић, који је имао право вета, када је реч о том пројекту. Пројекат је, наводи лист, подржао и градоначелник Штрпца, као и министарка за трговину и индустрију Хикмете Бајрами, која је потврдила да се током ове седмице оцекује потписивање уговора са француским конзорцијумом за пројекат Брезовица. Она је рекла да су "озбиљне инвестиције на Косову добар сигнал и за мале, што ће омогућити отварање нових радних места".
Прочитајте још:Српкиње растрзане између деце, куће и каријереНАЈВАТРЕНИЈА РУСКА РАДИКАЛКА: Секси Марија против америчке доминације! (ФОТО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА