Најновије

Украјинци нападају од Марипупоља до Горловке: Гивијеви тенкови их разбили пред Доњецком

ДОЊЕЦК - Украјинске снаге су током ноћи и јутрa покукренуле офанзиву дуж фронта на линији Мариупољ-Горловка. Током целе ноћи вођене су огорчене борбе и напади артиљеријом, али Украјинци нигде нису успели да пробију одбрану ДНР, јављају српски добровољци из Новорусије.
Фото: Јутјуб принтскрин

Фото: Јутјуб принтскрин

Кључну улогу у одбијању напада имао је командант Гиви, вођа јединице Сомали, који је предводио тенковски контранапад. - Борбе су настављене јуче и целу ноћ. Јуче је командант Гиви зашао са пар тенкова и разбио их као играчке уз помоћ наше пешадије. Одбијени су на почетне положаје још током дана. Утврђени су положаји, али су Украјинци тукли као луди целу ноћ артиљеријом. Напад је био целом дужином границе од Мариупоља до Доњецка и Горловке. Нигде нису успели да пробију одбрану и да се утврде, понегде су успели да зађу али су се задржали јако кратко пошто су били одбијени - јавља српски добровољац Дејан Берић. Берић каже да је напад артиљеријом настављен и јутрос. Украјинци су ноћ уочи Васкрса покренули велики напад на територију ДНР.  Упркос одредбама споразума у Минску, они користе тешку артиљерију. Најжешћи напади спроводе се у правцу доњецког аеродрома и на Широкино које се налази надомак Мариупоља.
Прочитајте још:МАСАКР У СИРИЈИ: Преко 40 људи убијено – међу страдалима петоро деце!Грађани изнад центра Доњецка оборили украјинску беспилотну летелицу
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА