Најновије

Шешељев доктор: Стање лидера СРС је више него озбиљно!

БЕОГРАД- Шеф конзилијума лекара који брину о здрављу лидера радикала Војислава Шешеља, Милован Бојић, каже да је Војислав Шешељ веома озбиљно болестан, да му је неопходна хемиотерапија и да може доћи до тешких последица уколико се нешто озбиљно не предузме.
Шешељ (Фото: Јутјуб)

Шешељ (Фото: Јутјуб)

Како је објаснио, Шешељ ни на чији наговор није пуштен из Хага, већ је лекарски колегијум имао састанак са надлежнима у Трибуналу, на коме им је показана медицинска документација лидера радикала, након чега је одлучено да се Војиславу Шешељу омогући да се лечи у Србији. "Потпуно је природно да се они сада обрате нама како би се консултовали о стању Војислава Шешеља", објашњава Бојић. Како каже, већ три године траје "рат" Шешеља и трибунала у Хагу. "Ми смо били у посети Шешељу 2012. године и тада нам је објашњено да је Шешељ добио један лек, који је неуобичајен, веома сумњивог садржаја, он је тада већ имао проблема са здрављем, недостајала му је озбиљна дијагностика и тада почиње његово неповорење", објашњава Бојич зашто Шешељ не жели да Хагу достави своју медицинску документацију. Бојић каже да Шешељ не верује медицинском особљу Трибунала и да им неће дозволити увид у документацију. Како је истакао, Хаг довољно зна о здравственом стању лидера радикала, и зато је и одлучио да га пусти на слободу.
Прочитајте још:ЧАНАК: Нисам Вучићево скривено оружјеАУСТРИЈСКИ ЕКСПЕРТ УПОЗОРИО ЕУ: Путин се опростио од Европе, кинески инвеститори преплавили Москву!
"Шешељ је чекао годину дана да уради снимак дебелог црева, урадио га је тек у Новом Саду и открили смо још један полип", објашњава Бојић. Он такође каже да је Шешељ у Хагу изгубио 12 килограма, као и да има и неколико других хроничних болести, које утичу на његов садашњи изглед. Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА