Најновије

ПАД ВОЈНОГ ХЕЛИКОПТЕРА: Скупштинска већина одбила оснивање анкетног одбора

БЕОГРАД - Владајућа већина у Скупштини Србије одбила је данас предлог опозиционе Демократске странке (ДС) да се расправља о оснивању анкетног одбора који би утврдио околности пада војног хеликоптера 13. марта, када је погинуло седморо људи.
Хеликоптер Војске Србије Ми 17 (Фото: vs.rs)

Хеликоптер Војске Србије Ми 17 (Фото: vs.rs)

Посланица ДС Гордана Чомић, која је парламенту и предложила ту тачку, рекла је да демократе неће одустати од тог предлога и да ће га поново предложити на наредној седници парламента, првој после 24. априла. Она је новинарима у Скупштини Србије казала да је основни разлог за одбијање предлога демократа незнање о владавини права. "Владајућа већина је одбила да стави на дневни ред формирање анкетног одбора којим би се у парламенту испитале све околности те несреће", рекла је Гордана Чомић и додала да владајућа већина не жели да користи основне постулате владавине права. Хеликоптер је пао 13. марта увече током покушаја превожења животно угрожене бебе у Београд. О узроцима трагедије изјасниле су се две војне комисије чији су налази предати надлежном тужилаштву. Скупштина Србије данас је започела нову, четврту седницу пролећног заседања, на којој се расправља о обавезној вакцинацији против заразних болести.
Прочитајте још:Путин: Не очекујем скоро укидање санкција( ВИДЕО УЖИВО)Ново руско оружје које ће бити приказано на паради (ФОТО, ВИДЕО)
Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА