Најновије

Преко Гугла сада можете да нађете изгубљени телефон. Ево како

Претраживач Гугл је увео нову опцију која ће вам помоћи да пронађете телефон уколико сте га изгубили или уколико вам га је неко украо.
Илусттрација (Фото: pixabay.com)

Илусттрација (Фото: pixabay.com)

Оно што треба да урадите је да отворите “Chrome”, и у делу за претрагу односно “search bar”, упишете “find my phone”. Уколико вам је Андроид на телефону повезан са Gmail налогом, појавиће се мапа, на којој ћете моћи да видите локацију вашег уређаја. Ако вам то не функционише, онда треба да куцате www.google.com/android/devicemanager како бисте добили приступ истом менију. Такође, можете да активирате звоно које ће радити на максимуму пет минута. На тај начин ћете моћи лакше да пронађете телефон уколико сте га негде загубили или вам га је неко украо. Имате чак и могућност да закључате телефон и обришете све податке из њега. Да би ваш телефон био тачно лоциран морате у опцијама (settings-more-location services) да штиклирате опцију “access to my location”, што значи да ће Гугл у сваком тренутку знати вашу локацију. Апле корисници већ неко време могу да користе ову могућности, а сада је Гугл решио да помогне и Андроид корисницима.
Прочитајте још:Отежајте хакерима: Ево како да заштитите податке које могу да вам покраду за само пар секунди!БЕЗБЕДНОСТ: Заштитите своје дете док претражује интернет
Извор: Srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА