Најновије

ЗАХУКТАВА СЕ: Ваздушни рат Русије и НАТО-а на небу изнад Европе!

Иако западни медији редовно пишу о упадима руским авиона у ваздушни простор балтичких земаља и Уједињеног Краљевства, слични инциденти се догађају и изнад руског ваздушног простора.
ПАК-ФА (Фото: Википедија)

ПАК-ФА (Фото: Википедија)

Прошле недеље руски ловац је пресрео амерички шпијунски авион који је летео према руској граници. - Неопрезна акција једног пилота могла је да ескалира тензију између држава. То је било веома непрофесионално - изјавио је поводом овог догађаја потпарол Пентагона Марк Врајт. У Естонији, амерички авиони Ф-16 изводе вежбе бомбардовања врло близу руске границе, а "Associated Press" јавља да су М-61 топови напуњени бојевом муницијом, док су бомбе димне. - Ако један заповедник или један пилот направи грешку или донесе погрешну одлуку у овој ситуацији, могло би да буде рањених или погинулих што би довело до катастрофе коју би било јако тешко зауставити - рекао је Иан Кернс, директор Лондонског "Think tanka European Leadership Network". Стални руски представник при НАТО-у Александар Грушко јуче је упозорио како све већи број НАТО авиона лети близу руских граница. - Данас можемо да видимо нагло повећање активности НАТО-а. НАТО не би требао да буде изненађен што пратимо и пресрећемо те авионе како би утврдили сврху њиховог присуства у близини наших граница - изјавио је Грушко. И док руски извори ипак не спомињу бројке већ само изоловане инциденте, главни секретар НАТО-а Јенс Столтенберг наводи да су авиони НАТО-а у 2014. години чак 400 пута полетали да би пресрели руске борбене авионе који су летели ван својих граница.
Прочитајте још:Украјинска армија обновила нападе на позиције ДНР око ДоњецкаНа Мариупољском фронту снимљена борбена возила са заставом САД-а! (ФОТО)
Извор: jutarnji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА