Најновије

Путин открио: Јељцин је пао са власти због Југославије

МОСКВА- Владимир Путин је у ТВ емисији Директна линија, у току разговора са грађанима Русије, поново демантовао спекулације о руским трупама у Украјини.
Путин и Јељцин (Фото: Википедија)

Путин и Јељцин (Фото: Википедија)

- На питање, има ли или нема наше војске у Украјини, говорим вам директно и јасно - руске војске у Украјини нема - казао је Путин. По речима руског председника, најбољу изјаву у вези са сукобом на југоистоку земље дао је начелник Генералштаба украјинске армије, који је "директно и јавно, на састанку са својим страним колегама, рекао: Ми не ратујемо са руском војском". Путин је завршио овај део приче одлучним ставом да између Русије и Украјине не може бити рата. САД нису потребни савезници, него вазали, а Русија не види себе у тој улози, рекао је руски председник Владимир Путин у Директној линији са грађанима Русије. Он је додао да је руководство Совјетског Савеза после Другог светског рата помоћу силе наметало свој модел земљама источне Европе, а да то сада чине и САД, због чега их чека иста судбина као и СССР. Путин је рекао и да су западне земље хвалиле бившег председника Русије Бориса Јељцина све док није изнео свој став према бившој Југославији.
Прочитајте још:Брутална пропаганда: Ово су 5 кључних лажи које НАТО пласира против Русије!Скаднал у скупштини: Напредњак изјавио да је НАТО бомбардовање било хуманитарно!
- Запад је најпре аплаудирао Јељцину, а када је изнео став Русије о Југославији, пустили су псе на њега. Чим смо проговорили о себи и својим интересима, одмах су нас дочекале жестоке реакције. Али нећемо да се дуримо и љутимо због тога - навео је Путин. На питање ветерана Другог светског рата о савезницима и непријатељима, Путин је рекао: "Имамо само два савезника, то су наша армија и наша морнарица... Ми не желимо да се боримо против било кога, већ да изградимо такву одбрану, да нико не жели да се бори против нас. Не видим ниједну земљу као непријатеља. Такође, препоручујем свима да нас не виде као непријатеља." Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА