Најновије

Хрватски премијер: Данашњи ХДЗ је екстремнији од Туђмановог

Хрватски премијер и председник Социјалдемократске партије (СДП) Зоран Милановић оштро је данас критиковао опозициону Хрватску демократску заједницу (ХДЗ) и оценио да у земљи до сад није забележена тако затрована политичка клима.
Зоран Милановић (Фото: ЈуТјуб)

Зоран Милановић (Фото: ЈуТјуб)

„Праве се спискови људи који не воле Хрватску. То Фрањо Туђман није радио, или колико знам није, у време рата када је ситуација била неупоредиво тежа. Радили су то његови наследници понекад, али су знали кад треба стати“, рекао је Милановић у Осијеку на конвенцији осјечко-барањског СДП-а, пренели су локални медији.
Он је истакао да је ХДЗ и раније подгрејавао ниске страсти, прозивао и делио људе, али би се то исцрпело у ранијој фази изборног циклуса, што сада није случај. „То показује ниво очаја и фрустрација, али и тоталне људске и политичке неодговорности људи који су то у стању“, рекао је премијер и позвао челника ХДЗ Томислава Карамарка на јавну дебату о визији Хрватске. Милановић се осврнуо на критике опозиције и оценио да је његова Влада најуспешнија у историји Републике Хрватске. Поновио је да у три и по године мандата влада левог центра ради озбиљан посао, уз мало разумевања, пуно критика и нездраве атмосфере у друштву.
Прочитајте још:Обама: Ми ћемо стварати законе глобалне економије, а не „некe земљe попут Кине“Путин решавао породични проблем
Редовни парламентарни избори у Хрватској требало би да буду одржани крајем ове или најкасније почетком 2016. године. Према последњим истраживањима јавног мњења, највећу подршку грађана ужива десна коалиција окупљена око ХДЗ-а.
Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА