Најновије

ИРАН ПОРУЧИО ЗАПАДУ: Одговорићемо мецима - нисмо рај за шпијуне!

ТЕХЕРАН – Заменик команданта иранске Револуционарне гарде Генерал Хосеин Салами изјавио је данас да ће међународним инспекторима, који су предвиђени нуклеарним споразумом са великим силама, бити забрањен приступ војним локацијама.
Ирански војник на ракетном систему (Фото: alalam.ir)

Ирански војник на ракетном систему (Фото: alalam.ir)

Салами је на државној телевизији рекао да би, дозвола стране инспекције војних локација, значила исто што и њихову „распродају”, преноси АП. „Онима који говоре о томе, одговорићемо мецима, Иран неће постати рај за шпијуне. Нећемо простирати црвени тепих за непријатеља" Иран и шест светских сила - САД, Велика Британија, Француска, Немачка, Кина и Русија - постигле су оквирни споразум о ограничавању иранског нуклеарног програма, у замену за укидање санкција и очекује се да ће коначан договор бити постигнут до 30. јуна.
Прочитајте још:ЛУДИЛО: Кад погрешно лансираш С-300! (ВИДЕО)ПОЉАЦИ ДИЖУ УСТАНАК: У Варшави масовни протест – доста им је сиромаштва и беде!
У извештају Стејт департмента о примени оквирног споразума, наводи се да би од Ирана могло бити затражено да Нуклеарној агенцији УН одобри посету "сумњивим местима". Другим речима, доводи се у питање укидање санкција Ирану, ако Међународна агенција за атомску енергију не буде потврдила усклађеност Ирана са захтевима. Ирански лидери су нагласили да санкције треба укинути са првим даном примене споразума. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА