Најновије

Немачки амбасадор: Српска привреда још увек није покренута!

БEOГРAД - Привреда у Србиjи ниjе стварно покренута упркос храбрим реформским корацима Владе Србиjе, изjавио jе данас амбасадор немачке у Србиjи Хаjнц Вилхелм коjи jе ипак оценио да се реформе крећу у добром правцу.
Амбасадор Вилхелм (Фото: ЈуТјуб)

Амбасадор Вилхелм (Фото: ЈуТјуб)

Oн jе на представљању резултата анкете о условима пословања у Србиjи за 2015. годину Немачког-српског привредног удружења рекао да резултати реформи jош нису стигли, али да jе Србиjа на добром путу. У анкети коjа jе показала такве резултате, учествовала jе 101 немачко/српска фирма од киjих 44 одсто сматра да jе процес реформи задовољаваjући, за око 42 одсто jе он незадовољаваjући, а само 14 одсто њих сматра да jе процес реформи добар. Вилхелм jе оценио да jе почетак преговора са EУ важан за привредни развоj земље, али и указао да у Србиjи недостаjе предузетнички дух, што jе дуготраjан процес jер се мораjу променити навике стечене у комунистичком добу. Aнкета jе показала да су главне препреке и замерке предузетника недостатак правне сигурности и предвидивости економске политике, борба против корупциjе и криминала коjа jош ниjе на задовољаваjућем нивоу, као и обимне бирократске процедуре.
Прочитајте још:Патријарх Кирил: Ако екстремисти ИСИЛ-а све злочине чине у име Ислама онда они желе да сатанизују Ислам у очима света!ПАРАНОЈА ЗБОГ ПАРАДЕ: МСП Србије тражи од Николића да у Москву не шаље војску, него ветеране!
Aнкета jе показала и да би 88 одсто немачких привредника у 2015. поново одабрали Србиjу као место за инвестициjе, што jе за неколико процената ниже него прошле године када се за то изjаснило 92 одсто немачких привредника. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА