Најновије

У Београду вежбе Војске Србије са НАТО трупама и Војском Албаније!

Од 4. до 15. маја у Центру за обуку путем симулација у Београду одржаће се вежба „Лоџекс 15″ (LOGEX 15), чији је овогодишњи домаћин Србија у сарадњи са оружаним снагама САД.
Фото: vs.rs

Фото: vs.rs

Ова вежба је, како је саопштено на сајту Министарства одбране Србије, „део партнерске сарадње са НАТО“, а у њој учествују: Албанију, БиХ, Македонија, Хрватска, Црна Гора, Финска, Молдавија, Шведска, Србија и „земље које су спонзори дела вежбе“. Војска Србије имала је и раније сличне маневре, у којима су биле укључене оружане снаге Албаније.

Предавање генерала Бартелса полазницима ВСБО и ГШУ

У просторијама Здружене оперативне комаде Генералштаба Војске Србије, председавајући Војном комитету НАТО-а генерал Кнуд Бартелс, одржао је предавање „НАТО тренутни и будући изазови“ полазницима Високих студија безбедности и одбране и Генералштабног усавршавања Школе националне одбране. Том приликом, генерал Бартелс се осврнуо на ситуацију у Европи са почетка 20. века, разматрајући историјску перспективу у контексту савремених безбедносних изазова. Он је такође говорио о стратешкој политици НАТО-а, као и о актуелним операцијама Алијансе. Генерал Бартелс је, током излагања, подсетио на досадашњу сарадњу Србије и НАТО-а, а говорио је и о перспективама сарадње у будућности. Завршни део предавања протекао је у разговору са полазницима Високих студија безбедности и одбране и Генералштабног усавршавања Школе националне одбране.
Прочитајте још:Руси тврде: Односи Србије и Русије интензивниТЕЛОХРАНИТЕЉ УМАЛО УБИО СЛОБУ У ФАЛКОНУ: Никада није доказано да је ово био атентат на Милошевића!
Извор: Данас.рс, vs.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА