Најновије

Москва: На Балкану су могући нови ратови!

МОСКВА- Иницидент на косовском делу границе између Србије и Македоније, који се догодио у ноћи 21. априла, показује да у том делу Балкана и даље постоје дубоке међунационалне тензије и „потенцијал за сукобе“, оценило је руско Министарство спољних послова.
Mосква (Фото: sofaraa.net)

Mосква (Фото: sofaraa.net)

На ситуацију се, како истичу у Москви, одржава пре свега озбиљан мањак законитости и безбедности на Косову, што је очигледна последица нерешеног косовског проблема у целини.

Не могу се занемарити ни све чешће великоалбанске пароле, упозорава руско министарство, изражавајући дубок забринутост због напада наоружаних лица на македонски погранични пункт Гошинце.
Прочитајте још:Кадиров наредио оружаним снагама: Пуцаjте на свеПИСМО СА КОСМЕТА: Није нам остало ништа друго него да трпимо, па колико ко издржи
Према информацијама МУП-а Македније, група од 40 наоружаних људи, одевени у камуфлажну униформу са симболима ОВК везала је четворицу полицајаца и с њима понижавајуће поступала, снимајући све камером. Том приликом су се чуле политичке и етнички мотивисане претње, а пошто су ставили до  знања да се ради о „упозорењу“, преступници су побегли. Рачунамо да ће напори македонских власти за успостављање реда у проблематичном делу земље добити неопходну међународну подршку, поручују из Москве.
Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА