Најновије

Пентагон: Наши војници су у Урајини али не учествују у зони конфликта

ВАШИНГТОН- Пентагон је негирао тврдње Русије да се снаге војске САД налазе у зони конфликта на истоку Украјине, назвавши то "смешним покушајем пребацивања пажње" са руских активности на том подручју.
Пентагон (Фото: Википедија)

Пентагон (Фото: Википедија)

- Русија наставља да снабдева оружјем и обучава наоружане сепаратисте на истоку Украјине, тиме отворено кршећи обавезе које је званична Москва преузела потписивањем мировног споразума из Минска и нарушавајући суверенитет Украјине - изјавила је портпарол Пентагона Ајлин Лајнез, а пренео је Ројтерс. Лајнез је рекла да Пентагон не крије да има неколико стотина војника у Украјини, који обучавају украјинске снаге на западу Украјине, у близини границе са Пољском. Министарство одбране Русије саопштило је да се припадници америчке војске налазе у подручјима сукоба на истоку Украјине, пренели су синоћ руски медији.
Прочитајте још:НЕБОЈША ЈЕВРИЋ: У Русију мораш вероватиАмериканци узвраћају Русима: Направили најмоћнији разарач на свету! (ВИДЕО)
Агенција Интерфакс, преносећи речи портпарола руског министарства обране, наводи да припадници америчке војске такође увежбавају украјинске војнике. Вашингтон је јуче оптужио Русију да гради системе противваздушне одбране на истоку Украјине, као и да учествује у вежбама проруских снага чиме се крши примирје постигнуто споразумом из Минска, пренеле су агенције. Портпарол руског министарства одбране Игор Конашенков рекао је да америчка војска увежбава украјинске јединице не само на западу Украјине, "као што то приказују украјинске телевизијске станице, него директно у зони борби у подручју Маријупоља, Северодоњецка, Артјомовска и Волновахе", пренеле су агенције, а министарство је након тога службено потврдило ту тврдњу. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА